pompoenquiche met geitenkaas of feta

Pompoenquiche met geitenkaas (of feta)

Pompoenquiche

Ingrediënten (voor een quichevorm van +/- 20-24cm, goed voor 4 a 6 personen)


  • 1 rol kant-en-klare bladerdeeg.
  • 3 verse scharreleitjes.
  • 100ml halfvolle of volle melk.
  • 100ml volle room.
  • 600gr pompoenvlees (vb. butternut), geraspt (best met een keukenrobot, want dat is zwaar werk).
  • 1 sjalot of kleine ui fijne versnipperd.
  • 1 teentje look fijn gesneden.
  • 125gr zachte geitenkaast (of feta).
  • gemberpoeder.
  • eventueel wat pijnboompitjes
  • peper en zout.
  • 1 bakvorm.


Bereiding


  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Meng in een grote kom de geraspte pompoen met de fijn versnipperde ui/sjalot en look.
  • Klop de 3 eitjes los in een kommetjes en voeg hierbij de melk en de room. Vermeng goed.
  • Kruid dit eimengsel stevig met peper, zout en het gemberpoeder. 
  • Bekleed je bakvorm met het bladerdeeg. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.
  • Doe al de groenten in de bakvorm en verdeel mooi gelijk. Overgiet met het eimengsel.
  • Verkruimel nadien de geitenkaas of feta over de quiche. Strooi er eventueel wat pijnboompitjes over.
  • Nu zet je de quiche 35-40 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C. Eventueel wat langer of korter, afhankelijk van de kracht van je oven.
  • De quiche is klaar als deze mooi bol staat (gesouffleerd). Haal hem uit de oven.
  • Laat de quiche even afkoelen voor je hem snijdt. Ideaal maak je hem de dag tevoren, dan vermengen de smaken zich nog beter. 
  • Smullen maar! Lekker met een seizoensslaatje.