Ingrediënten (voor een quichevorm van +/- 20-24cm, goed voor 4 a 6 personen)
- 1 rol kant-en-klare bladerdeeg.
- 3 verse scharreleitjes.
- 100ml halfvolle of volle melk.
- 100ml volle room.
- 600gr pompoenvlees (vb. butternut), geraspt (best met een keukenrobot, want dat is zwaar werk).
- 1 sjalot of kleine ui fijne versnipperd.
- 1 teentje look fijn gesneden.
- 125gr zachte geitenkaast (of feta).
- gemberpoeder.
- eventueel wat pijnboompitjes
- peper en zout.
- 1 bakvorm.
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom de geraspte pompoen met de fijn versnipperde ui/sjalot en look.
- Klop de 3 eitjes los in een kommetjes en voeg hierbij de melk en de room. Vermeng goed.
- Kruid dit eimengsel stevig met peper, zout en het gemberpoeder.
- Bekleed je bakvorm met het bladerdeeg. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.
- Doe al de groenten in de bakvorm en verdeel mooi gelijk. Overgiet met het eimengsel.
- Verkruimel nadien de geitenkaas of feta over de quiche. Strooi er eventueel wat pijnboompitjes over.
- Nu zet je de quiche 35-40 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200°C. Eventueel wat langer of korter, afhankelijk van de kracht van je oven.
- De quiche is klaar als deze mooi bol staat (gesouffleerd). Haal hem uit de oven.
- Laat de quiche even afkoelen voor je hem snijdt. Ideaal maak je hem de dag tevoren, dan vermengen de smaken zich nog beter.
- Smullen maar! Lekker met een seizoensslaatje.