salade van burrata & gemarineerde tomaatjes

Salade van burrata & gemarineerde tomaatjes

Pompoenquiche

Ingrediënten (voor 2 personen)


  • +/- 500gr (verschillende) kerstomaatjes
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 verse buffelburrata
  • kwalitatieve balsamicoazijn
  • olijfolie extra vierge
  • (eventueel) verse oregano of tijm
  • verse basilicum
  • peper (liefst van de molen) en zout
  • fleur de sel


Bereiding


  • De tomaatjes marineer je best minstens 2 uur voordat je ze eet.
  • Nog beter (en makkelijker) doe je dit een dag van tevoren.
  • Maak in een mengkom de marinade van 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn.
  • Snijd het sjalotje zo fijn als je kan en voeg ze toe tot de marinade.
  • Halveer de kerstomaatjes en leg ze meteen bij in de mengkom met de marinade.
  • Nu gaan we ze kruiden: versnipper wat verse oregano of rits wat verse tijm van de takjes. Doe deze erbij. Voeg nog wat peper en zout toe aan de tomaatjesmarinade en meng alles goed onder elkaar met een lepel.
  • Laat minstens 2 uur marineren (plaats in de koelkast), of nog beter 24 uur.
  • Voordat je gaat eten: haal de gemarineerde tomaatjes een 15tal minuten uit de koelkast. 
  • Pluk wat verse basilicumblaadjes en haal de buffelburrata voorzichtig uit de verpakking.
  • Nu ben je klaar om alles te dresseren: schep de tomaatjes op een mooi bord en plaats de burrata in het midden. Kruid alles nog eens goed met verse (zwarte) peper uit de molen en wat fleur de sel. 
  • Overstrooi alles met de verse basislicum en schep eventueel nog wat van de overgebleven marinad over de tomaatjes voor wat extra smaak. Serveer met lekker krokant (Frans) brood of focaccia.
  • HEERLIJK genieten!